2016 – mitt författarår!

IMG_0304Så har det då äntligen blivit dags att komma ut ur garderoben och ta tag i en av mina stora drömmar – att satsa fullt ut på mitt sug efter att skriva.
Inte bara debattartiklar och facklitteratur som det hittills handlat om utan att låta ord och känslor flöda i romanform.
Jag gjorde ett försök för två år sedan, där jag även anlitade en skrivcoach. Han gav mycket bra feedback men när han tyckte att huvudpersonen i boken borde bryta ihop (eftersom det enligt honom vore en normal reaktion för en kvinna) i stället för att stå stark – då gick luften ur.
Nåväl, en uppmaning att skriva ett synopsis till en roman under förvintern med en deadline som tvingade mig att ta tag i detta blev den välbehövliga sparken där bak och nu är jag äntligen i gång!
Jag har skickat in min första inlämningsuppgift till Ann Ljungberg, haft mitt första coachningsamtal kring planeringen för mitt skrivår samt fått skriftligt utlåtande på mina första kapitel. Positivt, synpunkter kring styrkor, respons på att jag använder min egen berättarröst och vågar gå emot floskler och stereotyper – med andra ord härligt, upplyftande och inspirerande!
Kritik är bra och välkommen – men inte uppmaningar att bli/vara någon annan!
Det är jag som berättar och det är min berättelse!

Jag vet att vägen kommer att kantas av tvivel, uppgivenhet, missmod, triumfer, glädje, spänning och frustration.
Det är tankarna under den resan jag vill dela med mig av.
Kanske, kanske kan den leda till att även du inser att du vill, kan och ska!

Kram
Gärd

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.