Kvällsreflektion om detta med hundar

För några dagar sedan delade jag en bild med hund i sängen på en av mina FB-sidor och den skapade debatt! Allt från hundar i sängar, soffor, fåtöljer och hundar vid matbordet till allergier.
Det är bara att konstatera att hundar (likväl som katter) är såväl älskade som hatade. Men det huvudsakliga ”problemet” är ju inte hunden i sig utan dess ägare. Hur ägarna väljer att uppfostra eller tillåta sin hund att agera blir det man får.
 
Givetvis är allergier ingens fel men mina/våra vänner och bekanta är mycket väl medvetna om att det finns tre pälsbärande medlemmar i min/vår familj och valet är då deras om de väljer att umgås med mig/oss eller inte. Om en allergiker bjuder hem oss så tar vi givetvis inte med hundarna men vi kan inte heller garantera att vi är totalsanerade från hundhår.
Åker vi bort med hundarna är det givetvis värdarna som sätter reglerna som vi har att förhålla oss till. Om de inte själva säger något så frågar jag alltid vad som är tillåtet eller inte – så gäller det.
 
Att ha förmånen att leva tillsammans med hund/hundar är en ynnest!
För dig som aldrig skulle kunna tänka dig att ha en hund i din familj vill jag bara dela med mig av min dag med min Schäfer Bonzy:
Från det jag vaknar på morgonen tills det är dags att natta har jag en glad, uppmärksam, kelsjuk, kramgo, lekfull kompis och bästa vän vid min sida var jag än är.
När hon tycker att jag suttit för länge vid datorn puffar hon upp min arm, sätter tassen på mitt ben, tittar mig djupt i ögonen och säger därmed att ”det är dags att ta paus och åka ut med mig i skogen, eller på träning eller ta en promenad”. En bättre arbetsmiljöinspektör går inte att uppbringa.
Hon ligger med tassarna i mitt knä och tittar uppmärksamt på TV på kvällen och hon sitter försynt en bit bort vid matbordet och blir givetvis glad om hon får en smakbit men är lika glad även om hon blev utan.
Är jag ledsen så tröstar hon, är jag glad så är hon glad, skulle jag bli rädd eller orolig så vaktar hon och hon är den enda som lyckats få mig att börja motionera med glädje!

Att få leva tillsammans med en hund är lycka!

 

1 kommentar på “Kvällsreflektion om detta med hundar

  1. God morgon,
    håller fullständigt med Dig. Ett liv utan hundar är inget liv. Min hustru Eva och jag, har haft hundar innan vi hade barn, och har nu enbart 2 st. Eva har tidigare jobbat med hundar från hundskolan i Norrland. Som om hundar inte skulle räcka, har vi i 7 st voljärer c:a 100 papegojor och parakiter i olika storlekar. Sladdbarnet Emil (grå jako) låter om morgnarna som en berusad kvarvarande gäst från en fest och sitter och sjunger Helan Går.
    Ha det……..
    Anders – Ekeby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.