Återigen en misslyckad kock i Blekinge
Nejdå – maten var det inget fel på, tvärt om. En mycket vällagad och vacker tallrik serverades.
Men under middagen med härliga vänner på restaurangen blossade ett ständigt återkommande ämne upp mellan mig och min man – skillnaden mellan strömming och sill. Jag (Västmanlänning) lagar och äter med nöje strömming medan min man (Skåning) hävdar att jag serverar hans älsklingsrätt – stekt sill eftersom den är fiskad nedanför Kalmarsund…
Nåväl, som vanligt blev det diskussion med tillhörande googlande. För våra Blekingevänner var ämnet helt nytt.
När kocken kom till vårt bord tog jag följande diskussion med honom:
– Ni har inte strömming på menyn?
– Jo, från och med måndag serverar vi även sill.
– Ok, men jag vill inte ha sill, jag vill ha strömming.
Han tittar på mig och säger:
– Vill du ha sill eller är det ett test?
Jag är besviken. Trodde faktiskt att kockarna i Blekinge var lite bättre utbildade…
Till veckan ska jag återigen köpa strömming (oavsett vad det står på skylten) och servera min man!
Lämna ett svar