Dags att köpa äggklocka

images-1Jaha, då handlar det om att fokusera på skrivandet!
Fick tips av min skrivcoach att göra en inre skrivbordsröjning. (Nåja – en yttre skrivbordsröjning vore nog inte heller fel). Att fundera kring alla mina ”måsten” som står i vägen för mitt skrivande.

Det som absolut måste göras för att få dagen att fungera listar jag upp och bockar sedan av vart efter det är gjort. Alla de så kallade ”måsten” som jag inser att jag inte nödvändigtvis behöver göra här, nu, idag – de stryker jag från listan för att istället prioritera det jag vill göra, dvs skriva.
En mycket intressant upplevelse med många strykningar!

Ett bra tips var att hitta de 20% som stjäl 80% av min energi och göra något åt dem eller släppa det alldeles. Den gamla 20/80 regeln går igen och det är bara att konstatera att det ligger mycket i detta.

Ett annat var att använda Pomodorometoden (som jag aldrig hört talas om trots att den tydligen skapades redan på 80-talet) som handlar om att bli mer effektiv och organisera sin tid genom att arbeta koncentrerat och effektivt i 25 minuter för att sedan ta en paus.
I morgon blir det att inhandla en äggklocka!
Men, OM mitt stora flow infinner sig blir det ”Ring klocka ring” – jag fortsätter ändå!

Hon talade också om ”sleep thinking”, dvs att lösa problem under natten och det är precis så jag alltid gjort tidigare i mitt yrkesliv. Inför en föreläsning eller utbildningsdag har jag lagt mig i sängen och ”beordrat” min hjärna att förbereda och repetera in vad jag ska säga. Väl på scen har det sedan bara varit att trycka på min mentala play-knapp och köra. Där kan man tala om att förena nytta med nöje!

Nu får jag bara hoppas att inte min hjärna skapar andra scener än de jag planerat till boken! Eller – det kanske är det jag ska hoppas på…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.