Införskaffat skrivprogram

Efter gårdagens gruppcoachning med Ann Ljungberg insåg jag återigen att jag behöver ett anpassat skrivprogram om jag ska kunna få någon form av ordning och struktur i det jag gör.
Jodå – jag hade redan för länge sedan laddat ner demoversionen av Scrivener men gett upp efter en titt i manualen. Visst – jag kan såväl prata som läsa engelska samt (med viss vånda) skriva på detta språk. Men när man möts av ett textark som ser ut som taget ur en biblisk skrift, fullklottrat med såväl engelska som teknisk data, då går luften ur mig.
Trots att jag dagligen använt och arbetat med datorn (sedan den övergick från att vara stansade hålkort till en ”maskin” som tog upp ett helt rum  till bordsdatorn)  har jag aldrig under alla dessa år gått en datakurs. Jag har till och med startat, utvecklat och drivit ett företag som var totalt Internetbaserat via avancerade databaser, portaler mm med över 4000 anställda innan vi valde att sälja… Det innebär att det ”fackspråk” som används i dessa manualer, alla fackuttryck, är totalt nonsens för mig. Även sk svenska manualer brukar ofta vara problem då de efter några inledande rader övergår i ”dataspråk” och sedan är jag borta.
Nåväl – coachningen i går fick mig ändå återigen intresserad vilket gjorde att jag gav programmet Scrivener en ny chans – och vilken lycka!
Tips om diverse hemsidor, Facebookgruppen Scrivener på svenska samt utbildning på Moderskeppet gjorde min dag! Tidigare texter är inlagda, researchmaterial strukturerat och dagen har även inneburit ytterligare sidor till boken!
Bara detta att se sin text uppta hela 27-tumsskärmen kan göra vem som helst till en euforisk skribent! De ska va gött att leva – även som författare!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.